• slide
    slide

Нова охлаждаща пяна за деца, болни от варицела

Охлаждащата пяна PoxClin® е помощно медицинско средство от естествени съставки, като например алое (Aloe barbadensis) и лайка, предназначен за деца с варицела. Добре знаем, че най-честият проблем при тази болест е сърбежът и чесането, което може да предизвика усложнения или трайни белези. Затова лечението преди всичко е насочено към предотвратяване на сърбежа.

Охлаждаща пяна PoxClin®?

Охлаждаща пяна PoxClin® съдържа естествени съставки, като например извлек от Алое Вера, лайка и лавандула, поради което е безопасна за употреба при деца. Съдържа също така и охлаждащи и овлажняващи съставки, които охлаждат и навлажняват нежната детска кожа, засегната от варицелата.

Как действа охлаждащата пяна?

Охлаждащата пяна PoxClin® съдържа комплекса 2QR, патентован инхибитор на бактерии, изолиран от растението Aloe barbаdensis. 2QR блокира бактериите като създава физическа преграда между тях и кожата. По този начин предотвратява размножаването им по кожата и развитието на бактериална инфекция. Намалявайки възможността за инфекция, охлаждаща пяна PoxClin®стимулира естествения процес на оздравяване и намалява възможността за образуване на белези вследствие на разчесване на пъпките.

Как да прилагаме охлаждаща пяна PoxClin®?

Препоръчваме да я нанасяте най-малко три пъти дневно или винаги, когато трябва да се облекчат симптомите.

Охлаждаща пяна PoxClin® е лека и мека, поради което се нанася безболезнено върху големи участъци от кожата. Пяната се втрива нежно в кожата и нейното изпарение има охлаждащо действие.
За по-добро въздействие препоръчваме да съхранявате охлаждащата пяна PoxClin® в хладилник.


Флаконът съдържа охлаждаща пяна 100 ml PoxClin®.
Охлаждаща пяна PoxClin® може да се намери в аптеките и в по-добре заредените специализирани магазини.

Пяна PoxClin®

  • охлажда и успокоява кожата,
  • бързо намалява сърбежа и вследствие на това
  • намалява опасността от възникване на трайни белези.

Намаленият сърбеж води до по-малко чесане. А по-малкото чесане намалява опасността от възникване на трайни белези или вторични инфекции.